BEREMO Z

MAČKOM MURIJEM 

VSEBINA

O projektu
O Muriju
Partnerji

SODELUJOČI

OŠ Dobje
OŠ Dobrna
OŠ F. Prešerna Kranj
PŠ Kokrica
OŠ Miklavž pri Ormožu
OŠ Preska
OŠ Sečovlje
OŠ Socka
OŠ T. Brejca Kamnik
OŠ Trnovo
OŠ Trzin
OŠ Vojnik
Vrtec Šenčur
Beremo z mačkom Murijem
KNJIGA BO POSTALA NAŠA PRIJATELJICA

Ugotovitve, da sodobna tehnologija odvrača mladino od branja, je lahko resnična.
Mogoče pa tudi ne. Nekateri trdijo, da danes otroci berejo manj. Mi pa mislimo, da to ni res, Natančno preberejo kino in TV spored, hitro in z veseljem prebirajo stripe, filmske podnapise, radovedno pokukajo v tuja pisma in dnevnike, članke kriminalnih strani. Tudi pravljice imajo radi. Potrebujejo pa pravo spodbudo in prijatelja, s katerim bi se pogovorili o prebranem. V to smo v okviru IEARN-a usmerili tudi projekt Beremo z Murijem.
Zakaj ravno s tem knjižnim junakom?
V prvi vrsti zato, ker je maček Muri junak slovenskih otrok št.1. Pa tudi zato, ker je prijazen "muc", ki ima rad vse otroke tega sveta in jih razveseljuje tudi na drugačen način.

Projekt je namenjen učencem od 1. do 5. razreda.

 

NOVICE

5.11.2010
Bolj ko pogledujem v forum IEARNa., bolj sem zaskrbljena, saj ni na forumu nobenega dogajanja. V dopisu sem vam napisala, da bi želela, da komunicirate tam, da bomo vsi imeli pregled nad dogajanjem. Upam, da so to zgolj začetniške težave in da bo vse počasi krenilo. Najbolje bi bilo, če si partnerska razreda naredita v Sodelovalni skupnosti projekta svoj podforumček, naslovita ga kot želite, najbolje pa bi bilo z imenom partnerskih razredov.
Danes pa sem vam v forum dodala tudi kroj za izdelavo mačka Murija. Upam, da kateri uspe.

 

12. 10. 2010
Rok za oddajo prijav je minil in uspela sem sestaviti partnerje za letošnje leto. O projektu dobite vse informacije na spletni strani
http://www.o-fp.kr.edus.si/muri/index.asp
o partnerstvu pa na strani
http://www.o-fp.kr.edus.si/muri/partnerji.asp

Tiste učiteljice, ki ste prijavile več razredov, ste imenovane kot učiteljice teh razredov. Če ste prijavile zgolj svoje kolegice, mi prosim pošljite njihove elektronske naslove.

Letos bomo uvedli novost, za katero bomo videli, kako se bo udomačila. Vse učiteljice, ki ste v projektu, se prijavite (registrirajte) na spletni strani organizacije IEARN ( www.iearn.org). Registracija je preprosta. Enostavno izpolnite obrazec in ga pošljite. Koordinatorka IEARNa za Slovenijo Alenka Adamič, pa vam bo poslala potrditev registracije.

Na spletni strani je forum in vse diskusije bodo potekalo preko foruma in projektni skupnosti Beremo z mačkom Murijem. Na spletni strani bodo zgolj podatki o projektu in prva navodila. Tako, da boste učiteljice partnerskih razredov neposredno komunicirale kar preko foruma.

Tako, prvi korak je narejen. Sedaj je vse odvisno od vaše inovativnosti, iznajdljivosti in idej. Dopisujte si, pošiljajte si elektronske izdelke, mogoče kateri uspe celo videkonferenca…. Možnosti za sodelovanje je res veliko in ob prebiranju knjig, lahko izvedete veliko dejavnosti. Seveda bom vesela, če boste o vsem obveščale tudi mene, da se bo na spletni strani videlo, da delamo.